Smaki podhalańskie grupy NOBO
Smaki Podhalańskie to pomysł związany z ideą smacznej, tradycyjnej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. System opakowań na podhalańskie produkty kulinarne powstał w oparciu o rzetelną wiedzę o tradycjach Podhala. Opakowania na różnego typu sery (oscypek, bryndza, warkocze podhalańskie), mleko, masło, pieczywo, miód czy konfitury ujmują swoją prostotą i elegancją, spełniając przy tym wszystkie normy istotne dla pakowania żywności. Smaki Podhalańskie w warstwie graficznej nawiązują do stylistyki zdobnictwa tego regionu, pojawiają się więc chociażby parzenice i lampasy. Poszczególne grupy produktów oznaczone są odrębnymi kodami kolorystycznymi.
Opakowania wykonane są z jednego arkusza papieru. Liczba zaczepów i klejeń została ograniczona do minimum.Oprócz kwestii wizualnej autorzy pragną poruszyć jeszcze jedną równie ważną - edukacyjną. Produkty ukazywać mają wyjątkowość regionu, ciekawostki na temat tradycji i kultury Podhala.
Projekt "smaki podhalańskie" otrzymał nagrodę ELLE DECORATION w międzynarodowym konkursie "make me!".
http://nobo.blox.pl/html
Opakowania wykonane są z jednego arkusza papieru. Liczba zaczepów i klejeń została ograniczona do minimum.Oprócz kwestii wizualnej autorzy pragną poruszyć jeszcze jedną równie ważną - edukacyjną. Produkty ukazywać mają wyjątkowość regionu, ciekawostki na temat tradycji i kultury Podhala.
Projekt "smaki podhalańskie" otrzymał nagrodę ELLE DECORATION w międzynarodowym konkursie "make me!".
http://nobo.blox.pl/html
Data publikacji: 21.02.2011
Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»