SMAKI ŚWIATŁA - termin zgłoszeń przedłużony
Światło kreuje przy stole nastrój – radosny, uroczysty, romantyczny, oficjalny, nieformalny. Światło może podkreślać smak dań, lub go zmieniać. Umiejętnie dobrane może podkreślać wygląd potraw, wydobywać ich świeżość i soczystość, współgrać z ich kolorami. Zastanówmy się wspólnie – a może to światło ma swój własny smak ? Spróbujmy go określić i pokazać, jak może on współgrać ze smakiem jedzenia, które ma oświetlać.
Polski Związek Przemysłu Oświetleniowego we współpracy z Agencją SOMA - organizatorem Targów Światło oraz śląskimi pracowniami Goczołowie Architekci Studio Autorskie i Pracownią OVO Grąbczewscy Architekci zapraszają do udziału w konkursie „SMAKI ŚWIATŁA”.
Termin zgłoszeń przedłużony
Zgłoszenia wraz z dokumentacją należy dostarczyć w terminie do 31 stycznia 2017 r. na adres: Agencja SOMA ul. Bronikowskiego 1, 02-796 Warszawa (liczy się data stempla pocztowego) z dopiskiem „SMAKI ŚWIATŁA”.
Do wygrania atrakcyjne nagrody!!!
- NAGRODA I – nagroda pieniężna w wysokości 2 500 zł
- NAGRODA II – nagroda pieniężna w wysokości 1000 zł
- NAGRODA III – tablet
- 3 WYRÓŻNIENIA – lampy
Zadaniem konkursowym jest zaprojektowanie elementu oświetlenia związanego ze spożywaniem posiłków. Może to być lampa, może to być detal związany z wystrojem stołu, naczyniami, sztućcami, może to być aranżacja świetlna całego pomieszczenia – kuchni, jadalni, restauracji, kawiarni, barze, terenu zewnętrznego.
Projekt powinien wykraczać poza granice typowego myślenia o roli i możliwościach oświetlenia w architekturze, architekturze wnętrz i designie. Powinien jednak stwarzać możliwość wykonania konkretnego produktu. Prototyp nagrodzonego oświetlenia zostanie przygotowany i zaprezentowany podczas Międzynarodowych Targów Oświetleniowych w Warszawie ŚWIATŁO, które odbędą się w dniach 22-24 marca 2017 roku.
Konkurs skierowany jest do osób związanych z architekturą, sztuką, a także z wszelkimi innymi dziedzinami nauki. W konkursie mogą uczestniczyć, jako autorzy prac, osoby fizyczne indywidualnie lub w zespołach - maksymalnie 4-osobowych.
Data publikacji: 24.01.2017
Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»