I Festiwal Wnętrz na Śląsku

Data: 28.10.2010
I Festiwal Wnętrz na ŚląskuJuż 6 i 7 listopada odbędzie się I Festiwal Wnętrz na Śląsku. Impreza będzie miała miejsce w Katowicach w Galerii Szyb Wilson, ul. Oswobodzenia 1. W programie targów znajdą się między innymi:  porady architektów wnętrz, wszystko do wnętrz: meble, oświetlenie, podłogi, parkiety, farby, tapety, wyposażenie łazienek, grzejniki dekoracyjne, meble kuchenne, sprzęt AGD, elementy wykończeniowe i dodatki, konkursy z cennymi nagrodami



więcej

DRUGA NATURA

Data: 28.10.2010
DRUGA NATURAW ramach trwającego do grudnia festiwalu Transfotografia #5. Druga Natura zobaczymy cztery wystawy: Imported Landscape, Iceland With Me, In Iceland With Holga i UFO Project. Pierwsza z nich stanowi fotograficzną dokumentację transformacji krajobrazu, jaki ma miejsce na Islandii w ramach programu hydroelektrycznego w Káranhnjúkar na wschodzie kraju. Autor, Petur Thomsen od 2003 roku fotografował teren budowy. Z kolei wystawa In Iceland With Holga łączy fotografię modową z obrazami pejzażu. O UFO Project jej autor Szymon Rogiński mówi: „Wszystko zaczęło się w Detroit – zabrałem swoją MAMIYA 7 i ruszyliśmy w drogę.


Czytaj dalej  >>



więcej



Melancholia sprzeciwu

Data: 28.10.2010
Melancholia sprzeciwuMelancholia sprzeciwu to prezentacja kolekcji Muzeum Sztuki Współczesnej z Antwerpii w CSW Znaki Czasu w Toruniu.  Toruńska prezentacja  bazuje na części kolekcji gromadzącej sztukę z państw bloku postsowieckiego, której Muzeum poświęciło odrębny projekt. Podczas otwarcia o losach niezwykłej kolekcji opowie Bart de Baere — dyrektor belgijskiego muzeum. Wystawę można postrzegać jako próbę oddania głosu różnorodnym osobistym mitologiom. Prezentuje ona kilkanaście prac artystów.

Czytaj dalej >>









więcej

Gotowanie z architektami w Max-Fliz

Data: 28.10.2010
Gotowanie z architektami w Max-FlizW nowo otwartym dziale salonu Max-Fliz - House of Kitchen – Kuchnie wyższych standardów,  odbyło się spotkanie z cyklu „Gotowanie z architektami” na którym zaproszeni architekci i projektanci mogli zapoznać się z możliwościami sprzętu kuchennego Miele oraz poznać szczegóły w pełni działających kuchennych aranżacji znajdujących się w salonie. Na spotkanie przybyło około 50 osób, które mogły spróbować potraw przygotowanych przez  eksperta kulinarnego  Adama Michalskiego. Korzystając z nowego na polskim rynku urządzenia Tepan Mobil Miele, służącego do grillowania, pieczenia i smażenia, przyrządził krewetki Black Tiger, marynowaną polędwicę wołową, grillowaną cukinię i na deser truskawki smażone na miodzie.


Czytaj dalej  >>










więcej