Sezon grillowy w pełni, zadbaj o profesjonalny sprzęt
Sezon grillowy w pełni. Oczywiście proces grillowania nie byłoby możliwy bez samego urządzenia tj. grilla i bez produktów spożywczych.
Istnieje jednak jeszcze jeden istotny element, o którym często zapominamy, a jest on równie ważny z co najmniej dwóch powodów:
1. higienicznych - przechowywania przygotowanej żywności,
2. praktycznych - przechowywania utensyliów grillowych, a co za tym idzie odpowiedniego ich zabezpieczenia oraz organizacji przestrzeni i estetyki samego miejsca.
W miejscach narażonych na bezpośredni kontakt z surową żywnością proponujemy stosowanie prowadnic wykonanych całkowicie ze stali nierdzewnej. Alternatywnie w miejscach mniej wymagających proponujemy prowadnice o powierzchni ocynkowanej z dodatkowym pokryciem mineralno-organicznym wytrzymujące test do 500 godzin w mgle solnej.
W przypadku zastosowań, gdzie prowadnice nie mają bezpośredniego kontaktu z żywnością i nie są narażone na korozję można z powodzeniem stosować prowadnice o powierzchni pokrywanej galwanicznie cynkiem.
Przykłady zastosowań prowadnic w miejscu grillowym:
1. Szuflady do przechowywania akcesoriów, żywności lub całych urządzeń - Accuride oferuje prowadnice o nośności do 220kg na parę.
2. Wysuwane deski do krojenia lub półki na prowadnicach z funkcją zatrzasku po wysunięciu.
3. Przesuwne blaty z zastosowanie prowadnic liniowych.
4. Zestawy do drzwi chowanych w korpus szafy.
5. Prowadnice do wysuwania koszy na odpadki
Prowadnice Accuride można stosować w szerokim zakresie temperatur od -20°C do nawet +300°C, w zależności od wybranego typu.
Prowadnice Accuride poddawane są rygorystycznym testom zgodnie z wymogami międzynarodowych norm i charakteryzują się najwyższą jakością, płynnością ruchu i wytrzymałością.
Data publikacji: 8.07.2013
Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»