Gotowanie z architektami w Max-Fliz
W nowo otwartym dziale salonu Max-Fliz - House of Kitchen – Kuchnie wyższych standardów, odbyło się spotkanie z cyklu „Gotowanie z architektami” na którym zaproszeni architekci i projektanci mogli zapoznać się z możliwościami sprzętu kuchennego Miele oraz poznać szczegóły w pełni działających kuchennych aranżacji znajdujących się w salonie.
Na spotkanie przybyło około 50 osób, które mogły spróbować potraw przygotowanych przez eksperta kulinarnego Adama Michalskiego. Korzystając z nowego na polskim rynku urządzenia Tepan Mobil Miele, służącego do grillowania, pieczenia i smażenia, przyrządził krewetki Black Tiger, marynowaną polędwicę wołową, grillowaną cukinię i na deser truskawki smażone na miodzie.
Ponadto w menu wieczoru znalazły się także gotowane na parze przy pomocy urządzenia Miele DG, filet z łososia i filet z kurczaka. Dla architektów przygotowano nie tylko kulinarne atrakcje. Zebrani mogli także szczegółowo zapoznać się z najnowszymi trendami w wyposażeniu kuchni. W aranżacjach kuchennych w salonie dominują najnowsze wzory, które po raz pierwszy prezentowane były na tegorocznych mediolańskich targach. Dominują kolory ziemi, biele, szarości, brązy i sepia.
-Producenci, których mamy w salonie jak – De Dietrich, czy Hacker, łączący w swoich produktach niemiecką jakość i włoski design, bardzo rozszerzyli gamę produktów, więc dostępnych rozwiązań jest naprawdę wiele. Między innymi na takich spotkaniach staramy się doradzić, co architekci mogą wykorzystać projektując wystrój nawet najmniejszych kuchni. – mówi Mateusz Jasnos.
-Na takich nieformalnych spotkaniach architekci mogą zobaczyć czym dysponujemy, i co mogą zaproponować klientom w swoich projektach – mówi Karolina Perih.
Podobnie się ma sprawa z klientami, ponieważ jeśli któraś z aranżacji szczególnie im się podoba możemy zaproponować rozwiązania w różnych grupach cenowych pozwalające na osiągnięcie zbliżonego efektu, natomiast rozwiązania systemowe, jak ciche domyki, podnośniki w górnych szafkach są przez nas stosowane standardowo – dodaje Karolina Perih
Wciąż popularnością cieszą się takie materiały jak kamień, stal czy szkło, ale również pożądane i modne są wysokiej jakości laminaty, kompozyty kwarcowe, czy tworzywa sztuczne. Dla szczególnie zainteresowanych poszczególnymi produktami klientów i architektów, salon może zorganizować spotkanie z przedstawicielem producenta konkretnego sprzętu. Aranżacje, które przygotowano w salonie są w pełni funkcjonalne – podłączono do nich prąd i wodę, dzięki temu każdy może przekonać się jak działają poszczególne sprzęty.
-Tak przygotowane aranżacje pozwalają poznać kuchnię „od kuchni”. Prezentując ekspres możemy zaproponować, kawę, w kranie można odkręcić wodę, uruchomić płytę grzewczą. Ekspozycje są „żywe” a nie tylko pokazowe – dodaje Mateusz Jasnos. Spotkania tego typu, w których architekci mogą poznać propozycje Max-Flizu, w luźnej atmosferze organizowane są w Max-Fliz cyklicznie. Wkrótce podobne wydarzenia będą organizowane także dla klientów.
www.max-fliz.com.pl
Na spotkanie przybyło około 50 osób, które mogły spróbować potraw przygotowanych przez eksperta kulinarnego Adama Michalskiego. Korzystając z nowego na polskim rynku urządzenia Tepan Mobil Miele, służącego do grillowania, pieczenia i smażenia, przyrządził krewetki Black Tiger, marynowaną polędwicę wołową, grillowaną cukinię i na deser truskawki smażone na miodzie.
Ponadto w menu wieczoru znalazły się także gotowane na parze przy pomocy urządzenia Miele DG, filet z łososia i filet z kurczaka. Dla architektów przygotowano nie tylko kulinarne atrakcje. Zebrani mogli także szczegółowo zapoznać się z najnowszymi trendami w wyposażeniu kuchni. W aranżacjach kuchennych w salonie dominują najnowsze wzory, które po raz pierwszy prezentowane były na tegorocznych mediolańskich targach. Dominują kolory ziemi, biele, szarości, brązy i sepia.
-Producenci, których mamy w salonie jak – De Dietrich, czy Hacker, łączący w swoich produktach niemiecką jakość i włoski design, bardzo rozszerzyli gamę produktów, więc dostępnych rozwiązań jest naprawdę wiele. Między innymi na takich spotkaniach staramy się doradzić, co architekci mogą wykorzystać projektując wystrój nawet najmniejszych kuchni. – mówi Mateusz Jasnos.
-Na takich nieformalnych spotkaniach architekci mogą zobaczyć czym dysponujemy, i co mogą zaproponować klientom w swoich projektach – mówi Karolina Perih.
Podobnie się ma sprawa z klientami, ponieważ jeśli któraś z aranżacji szczególnie im się podoba możemy zaproponować rozwiązania w różnych grupach cenowych pozwalające na osiągnięcie zbliżonego efektu, natomiast rozwiązania systemowe, jak ciche domyki, podnośniki w górnych szafkach są przez nas stosowane standardowo – dodaje Karolina Perih
Wciąż popularnością cieszą się takie materiały jak kamień, stal czy szkło, ale również pożądane i modne są wysokiej jakości laminaty, kompozyty kwarcowe, czy tworzywa sztuczne. Dla szczególnie zainteresowanych poszczególnymi produktami klientów i architektów, salon może zorganizować spotkanie z przedstawicielem producenta konkretnego sprzętu. Aranżacje, które przygotowano w salonie są w pełni funkcjonalne – podłączono do nich prąd i wodę, dzięki temu każdy może przekonać się jak działają poszczególne sprzęty.
-Tak przygotowane aranżacje pozwalają poznać kuchnię „od kuchni”. Prezentując ekspres możemy zaproponować, kawę, w kranie można odkręcić wodę, uruchomić płytę grzewczą. Ekspozycje są „żywe” a nie tylko pokazowe – dodaje Mateusz Jasnos. Spotkania tego typu, w których architekci mogą poznać propozycje Max-Flizu, w luźnej atmosferze organizowane są w Max-Fliz cyklicznie. Wkrótce podobne wydarzenia będą organizowane także dla klientów.
www.max-fliz.com.pl
Data publikacji: 28.10.2010
Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»