Restauracja w Muzeum Guggenheim
Fundacja James'a Bearda nominowała nowojorskiego architekta Andre'a Kikoski do Pierwszej Ngordy w kategorii Najwybitniejszych Projektów Restauracji za realizację "The Wright" w muzeum Guggenheim w Nowym Jorku.
1600 metórw kwadratowych powierzchni, otoczonej przez ściany zaginające się w kształcie orzecha włoskiego jest pięknie oświetlone światłowodami a bar ubrany jest w nowoczesne materiały Corian i skórzane niebieskie fotele.
Projekt jest doskonałym połaczeniem sztuki i architektury, znakiem rozpoznawczym twórczości Andre'a Kioski'ego. Projekt zawiera wiele odniesień do architektury budynku, jest grą pomiędzy elementami rzeźby a podświetloną strukturą żywych materiałów.
Więcej informacji na stronach:
www.guggenheim.org
www.interiordesign.net
1600 metórw kwadratowych powierzchni, otoczonej przez ściany zaginające się w kształcie orzecha włoskiego jest pięknie oświetlone światłowodami a bar ubrany jest w nowoczesne materiały Corian i skórzane niebieskie fotele.
Projekt jest doskonałym połaczeniem sztuki i architektury, znakiem rozpoznawczym twórczości Andre'a Kioski'ego. Projekt zawiera wiele odniesień do architektury budynku, jest grą pomiędzy elementami rzeźby a podświetloną strukturą żywych materiałów.
Więcej informacji na stronach:
www.guggenheim.org
www.interiordesign.net
Data publikacji: 15.04.2010
Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»