Wyniki konkursu na restaurację na Islandii
Ogłoszono wyniki międzynarodowego konkursu projektowego "Iceland Greenhouse Restaurant" organizowanego we współpracy platformy BUILDNER (dawniej BEE BREEDERS) z Vogafjós Farm Resort, położonym w pobliżu jeziora Mývatn na Islandii.
Uczestnicy konkursu mieli za zadanie zaprojektować restaurację opierającą się na konstrukcji szklarni.
Derin Kinacigil i Juan Franco z Wielkiej Brytanii zdobyli pierwszą nagrodę za swój projekt Hill Farm. Logiczny układ koncepcji i przemyślane ekologiczne elementy projektu sprawiły, że praca ta stała się zdecydowanym faworytem jury. Inspiracją dla projektu był wulkaniczny krajobraz. Laureaci pierwszego miejsca otrzymali również nagrodę Green Award.
Drugie miejsce zajęli Hudson Parris i Matthew Cox ze Stanów Zjednoczonych. Ich projekt Vogafjos rozszerza typowe elementy szklarni.
Trzecie miejsce przyznano zespołowi z Włoch w składzie Simone Miraglia i Celeste Mangone za prrojekt How We Do/What We Do (Jak to robimy/co robimy).
W konkursie przyznano również nagrodę Clients Favorite Award od Vogafjós Farm Resort, która trafiła do Michaela Leckie, Petera M. Wengera, Jasona Hallowa i Melody Chen z kanadyjskiej firmy Leckie Studio Architecture + Design.
Z kolei nagrodę studencką ARCHHIVE BOOKS przyznano Stanislavowi Milchevowi i Vasilowi Delevowi z Uniwersytetu Architektury, Inżynierii Lądowej i Geodezji w Bułgarii.
Data publikacji: 6.04.2022
Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»