Weekendowe warsztaty projektowe Wrocław Home Made. Food from the city
Duże A to nie tylko wykłady, ale też warsztaty, dlatego SARP Wrocław zaprasza na weekendowe warsztaty projektowe „Wrocław Home Made. Food from the city” w ramach serii Duże A cyklu Natura, które odbędą się w dniach 2-4 kwietnia 2016 roku.
Tutorami warsztatów są Jago van Bergen z pracowni Van Bergen Kolpa Architects oraz Fokke Moerel z holenderskiego biura MVRDV.
Architekci współpracowali przy projekcie słynnej hali targowej Market Hall w Rotterdamie, a we Wrocławiu wezmą na warsztat wrocławski łańcuch żywnościowy: od produkcji, przez przetwarzanie i dystrybucję po konsumpcję.
Wspólnie z uczestnikami zbadają, jakie są możliwości produkcyjne miasta oraz jak wspomóc rozwój lokalnej sieci produkcyjno-przetwórczo-konsumpcyjnej. Odnosząc się do istniejących bazarów i Hali Targowej pochylą się nad przyszłością miejsc zakupu i konsumpcji lokalnych produktów żywnościowych. Zbadają, jak działają wrocławskie ogródki działkowe oraz lokalne kooperatywy spożywcze.
Efektem warsztatów będzie prezentacja potencjału wspólnego projektowania domeny publicznej i strefy komercyjno-produkcyjnej w kompleksowym działaniu na rzecz sprawnego miasta.
Warsztaty dedykowane są studentom architektury oraz młodym projektantom. Jeśli chcecie w nich uczestniczyć, wyślijcie nam cv, swój najlepszy projekt oraz krótkie wyjaśnienie, dlaczego chcecie wziąć udział w warsztatach „Wroclaw Home Made. Food from the city” w formacie pdf. Na zgłoszenia czekamy pod emailem bigaproject@sarp.org.pl do czwartku, 24 marca 2016 r. Warsztaty odbędą się w języku angielskim.
Data publikacji: 24.03.2016
Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»